Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina insatser av Värnamo Simsällskap

I helgen tävlade Värnamo Simsällskap på inte mindre än fyra olika platser i södra Sverige; Jönköping, Göteborg, Helsingborg och Eslöv.

Värnamos simmare, allt från nybörjare och ungdomar till juniorer och vuxna, stod för fina personliga insatser. Det blev personliga rekord på samtliga tävlingar.

– Riktigt roligt och samtidigt fantastiskt att Värnamo Simsällskap kan ha simmare från 10 års ålder till 51 års ålder som tränar och tävlar, säger ungdomstränare Niclas Stensson.

I Helsingborg deltog 14 simmare på tävlingen Öresund meeting. En stor junior- och ungdomstävling med inte mindre än 850 deltagande simmare arrangerad av Sveriges bästa simförening. Mycket bra tävling för VSS:arna. Bäst lyckades Hilma Ihreborn, Mara Nichitelea, Anders Runeqvist, Ella Stensson och Jonathan Thelin som alla slog personliga rekord. Dessutom lyckades Lovisa Svensson 16 år, Siri Bälter 14 år, Hilma Ihreborn 13 år och Nina Mirkhan 12 år kvala in till senior-DM.

I Jönköping tävlade systrarna Madeleine Lundqvist och Pia Odin på öppna masters-SM. SM-tävlingar för de före detta aktiva som är 20 år eller äldre. Tjejerna nådde stora framgångar och slog även personliga rekord, masters-rekord. Bästa placering blev det för Madeleine som fyra på 50 ryggsim i klassen 45-49 år och för Pia som elva på 50 fritt i klassen 50-54 år.