Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fin säsongsinledning av Lejonen/Hagfors i speedwayens division 1

I söndags startade speedwayens division 1. Lejonen har ett lag tillsammans med Hagfors och det blev en bra början på säsongen.

I söndags drog division 1 i gång. Det första seriesammandraget avgjordes i Gislaved. Lejonen har ett lag tillsammans med värmländska Hagfors och laget går mycket riktigt under namnet Lejonen/Hagfors.

Lejonen/Hagfors ställdes mot Smederna från Eskilstuna, Nässjö SK och Örnarna från Mariestad. Smederna har tackat nej till att köra i högsta serien och ställer i stället upp med ett ungt lag i division 1.

Hemmalaget visade tidigt att de var starkast och hade en klar ledning efter tolv heat. Tävlingen fick avbrytas efter tolv heat på grund av tekniska problem i domartornet. Lejonen/Hagfors vann på 32 poäng, Nässjö slutade tvåa med 20 poäng, Smederna samlade ihop elva poäng och Örnarna åtta.

Lejonen/Hagfors kom med de fyra förare som representerade Gislavedsklubben i lagcupen nyligen, nämligen Mathias Thörnblom, Maximilian Bogdanowicz, William Björling, och Casper Henriksson. Thörnblom tog maximala nio poäng under division 1–premiären medan Bogdanowicz och Björling körde in åtta poäng var. Henriksson samlade ihop sju poäng.

Elitserien – som numera heter Bauhausligan – startar tisdagen den 11 augusti. Allsvenskan är inställd den här säsongen. Även Indianerna från Kumla, Masarna från Avesta och Vikingarna från Örebro kör i division 1.