Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Externa revisorer utreder härvan kring golfbanan

Nu får en extern revisor uppdraget att granska hur Värnamo kommun kunde utföra arbete för en halv miljon åt Värnamo golfklubb, men bara skicka räkning för halva beloppet.

Det är viktigt att en extern granskning sker, konstaterar kommundirektör Ulf Svensson i ett pressmeddelande på torsdagen. Nu har han beslutat att externa revisorer ska utreda "samtliga omständigheter kring aktuellt uppdrag åt Värnamo Golfklubb såsom motiv och beslut om kommunens engagemang, dokumentation kring uppdragets omfattning, kostnadsberäkning och beställning".

Värnamo Golfklubb betalade knappt 270 000 kronor till kommunen för de arbeten som kommunen lät utföra i samband med byggandet av en ny driving range. Räkningen för resterande kostnad, 265 000 kronor, blev aktuell först ett år senare när det uppdagats att de bokförts på gång- och cykelvägar i Hånger.

Revisorerna ska också gå igenom alla fakturor för projektet, som handlade om markarbeten på golfbanan utanför Värnamo, och utreda om tekniska förvaltningen behöver bättre rutiner.

"När revisorernas rapport är klar, kommer jag att ta ställning till vidare hantering" skriver Ulf Svensson.

Den inblandade avdelningschefen på tekniska förvaltningen kommer att ha arbetsuppgifter som inte kan påverka granskningsarbetet, meddelar Värnamo kommun.