Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ettan och SvFF överens – då vill de starta serien

I fredags meddelade Folhälsomyndigheten att det från och med den 14 juni kommer vara tillåtet med idrottstävlingar och matcher även för seniorer. Men frågetecken kring vilka serier som undantas reserestriktionerna har funnits, nu börjar de dock att rätas ut. – Som det ser ut nu ser det verkligen ut som att vi kan starta, säger Ettanfotbolls ordförande Johan Englund.

Folkhälsomyndigheten meddelade i fredags att idrott och matcher tillåts från och med den 14 juni. Nödvändiga resor i samband med yrkesutövande kommer att tillåtas, men idrottstävlingar på lägre nivå som innebär att tävlande och funktionärer behöver resa längre sträckor över landet bara kan arrangeras om nuvarande reserestriktioner hävs, meddelade FHM.

Därefter har det varit oklart vad som gäller och vilka serier som räknas som professionella. Men på tisdagskvällen går nu det svenska fotbollförbundet ut med att de anser att Elitettan (dam) och Ettanfotboll (herr) är professionella organisationer och att de kan leva upp till de krav som kan ställas i fråga om ansvarsfullt resande. SvFF skriver att resandet är nödvändigt för att matcherna ska genomföras och att det innebär att resorna då tillåts utifrån de föreskriver och rekommendationer som FHM meddelat.

”Börjar bli luttrad”

SvFF och Ettanfotboll tar nu sikte på att inleda säsongen den 14 juni, men Ettanfotbolls ordförande Johan Englund vill dock inte bekräfta fullt ut att allt är spikat och klart.

– Jag börjar bli ganska luttrad vid det här laget och det kan ju inte uteslutas att det dyker upp något nytt de kommande dagarna, men som det ser ut nu så verkar det ju verkligen som vi kommer att kunna starta den 14:e. Det är ju det beslut som finns sedan slutet av april och nu vet vi att det är den 14 juni som första möjliga speldag. Så nu fortsätter vi det arbete vi tillsammans med SvFF drivit under våren, med målet att kunna starta den 14 juni. Men jag kommer inte att andas ut förrän den första matchen har haft avspark, säger Englund i ett pressmeddelande.

På fredag ska det hållas ett möte där SvFF i samråd med föreningarna beslutar vilka matchdagar och tider som gäller under säsongen.