HangOn i Törestorp är ett av företagen i Hillerstorp med omnejd som bygger ut och de gör det rejält. I september nästa år ska tillbyggnaden på cirka 8 000 kvadratmeter stå färdig, vilket är den enskilt största tillbyggnaden bland företagen i år. Ja, faktiskt till och med under de tre senaste åren.

– Vi växer organiskt och speciellt på exportsidan där vi har en exportandel på 75 procent, säger Petter Törefors, vd på HangOn.

De senaste tre åren har företaget vuxit med 15 anställda och en tillbyggnad är en förutsättning för att de ska kunna fortsätta att expandera menar ägarna. Att HangOn, liksom flera andra företag i Hillerstorp och Törestorp, satsar är också ett tecken på att man tror på bygden och därmed vågar satsa.

– Det finns en otrolig framtidstro här, säger Petter.

I den nya delen så kommer det finnas såväl produktionsytor, lager och kontor eftersom det har hunnit bli ganska så trångbott på sina ställen i byggnaden. Så trångbott att vissa idéer inte är genomförbara för stunden.

– Pappa sa efter senaste tillbyggnaden att det var den sista för hans del. Nu blir han byggledare, säger Lukas Törefors och skrattar.

Det här blir den tionde tillbyggnaden sedan företaget startades av farfar Erland som ett hobbyprojekt när han tyckte att pensionärslivet blev för tråkigt och förhoppningen är att man inte ska växa ur de nya lokalerna alltför snabbt. Att bygga till är besvärligt och i det här fallet var man dessutom tvungna att köpa mark och initiera ny detaljplan för att kunna expandera.

Men ändå, 8 000 kvadratmeter ny yta är nästan 1 000 kvadratmeter mer än fotbollsplanen i Friends arena. Det är hissnade stort.

– När man bygger till så är det en massa processer som måste startas så det tar inte mycket mer tid att bygga 8 000 än 1 000, säger Jakob Törefors.

– Det handlar ju om långsiktighet, vi tror på vår nisch och att vi kommer att växa, säger Petter.

– Fast det är ju ett stort steg på ett litet ställe, medger Lukas.

– Men om vi skulle leka med tanken att vi inte skulle bygga ut, då skulle vi stagnera, säger Jakob och övriga nickar instämmande.