Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett annat perspektiv på en uppmärksammad händelse

Artikel 4 av 4
15-åring dömd för hets mot folkgrupp
Visa alla artiklar

I augusti rapporterade tidningen om en verbal rasistattack på en högstadieskola i Värnamo. En flicka hade upplevt detta flera gånger och den här gången blev händelsen uppmärksammad. Det fortsatte med polisanmälan och slutade med rättegång mot en 15-årig pojke i december.

Det finns fler än ett perspektiv på händelsen. När den följdes upp fick jag veta att pojken hade sin version av det som hänt, men inte mycket mer. En polisutredning pågick.

När sedan domen kom refererade tidningen den kortfattat, utan att återge allt vad som sagts i rättegången. Nu handlade det om den 15-årige pojken, vi ville höra hans version och komma i kontakt med föräldrarna.

Tidningens reporter Henrik Timner gjorde en intervju med pojkens mamma dagarna före jul. Den här veckan svarade pojkens föräldrar dessutom med en helt egen text. I dag publiceras båda samtidigt, artikeln med intervjun och föräldrarnas egen insändare.

Återigen finns det fler perspektiv på vad som hänt. Jag tänker på skolan, som nu får stark kritik av föräldrarna. Men både skolans biträdande rektor och barn- och utbildningsnämndens ordförande har avböjt att kommentera dagens publicering.

Peter Feurst

ansvarig utgivare