Motorsport | På lördag tävlar Erik Johansson från Gnosjö i STCC. Säsongens fjärde race utspelar sig i Falkenberg, en plats Erik bara har goda minnen ifrån.

– Ja, Falkenberg är en bana som jag gillar, jag har aldrig förlorat här, får se hur det går med den winningstreaken. Det är snabba killar framför mig, säger han.

På fredagen kördes det två kvallopp som bestämde ordningen i lördagens race. Erik kom femma i båda och får då starta som femma i första och sexa i andra, då startordningen vänds.

– I andra ligger man lite i brytpunkten, man har de snabbaste bakom sig och de långsamma framför. Det blir väldigt trångt. Man får avvakta och försöka köra upp, utan att göra något förhastat, säger han och fortsätter:

– Första heatet gäller det bara att köra så snabbt man kan.

Helt nöjd är inte Erik med kvalheaten, trots en godkänd dag.

– Det har väl gått bra men som racerförare är man aldrig riktigt nöjd om man inte är snabbast. Sedan har väl de som är framför kört lika många varv denna säsong som jag har kört i karriären, säger han.

För Gnosjösonen är bara 18 år gammal och kör i år sin första STCC-säsong. Och hittills har han haft otur i många av årets race. Förra tävlingen i Mantorp slutade med att han blev påkörd när han låg först i fältet.

– I Mantorp var det andra gången jag blir påkörd. Det var inte mitt fel och jag låg på en bra position. Får väl hoppas att det blir tredje gången gillt nu. Det är lite frustrerande när någon annan förare gör en idiotgrej och missbedömer så att det gå ut över en själv.

Trots missödena är Erik ändå delvis belåten med första delen på sin första säsong.

– Jag är nöjd med farten men inte resultatet. Jag har haft mycket bättre fart än resultaten visat, det hoppas jag vi kan vända på.

Erik har också en bra känsla inför lördagens tävling.

– Det känns positivt. Jag är i väldigt bra form tycker jag. Bilen kändes väldigt bra på kvalen.

– Jag vågar inte tippa själv, då blir jag bara besviken. Kan komma topp fem i båda racen, hoppas också jag kan komma upp på pallen.