Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik flyttar hem – blir tränare för Skillingaryd

Erik Friberg, 31, flyttar hem till Vaggeryd i sommar. Samtidigt blir han tränare för Skillingaryds IK.

Klubbens division 4-lag kom fyra den här säsongen, men var långt ifrån de tre topplagen.

Inför nästa säsong byter Skillingaryd tränare. Erik Friberg tar över.

"Vi har haft en bra dialog med Erik under några månader sedan det stod klart att han skulle flytta hem igen. Det är en oerhört driven tränare med ett stort taktiskt kunnande och en passion för innebandyn. Känns väldigt skönt att vårt förstaval till tränarposten nu är löst", säger Jonas Ragnarsson i sportgruppen.

Friberg har de senaste fem åren tränat division 2-lag i Göteborg: Frölunda IBK och IBF Backadalen.

Men då Friberg om någon månad ska flytta tillbaka till Vaggeryd med sin familj var det läge att bli tränare för Sik.

"Det känns fantastiskt roligt. Tanken var att ta en paus från innebandyn efter många år i division 1 och division 2 i Göteborg, men när frågan kom från min moderklubb så fanns det faktiskt inget att tveka på. Det ska bli väldigt roligt att få bli en del av det nya Sik", säger han till klubbens webbplats.

Han fortsätter:

"Jag försöker jobba så mycket som möjligt med ett aktivt försvarsspel där man försvarar för att anfalla. Sedan gillar jag en mer noggrann och kontrollerad offensiv när man väl har bollen. Sist men inte minst trycker jag väldigt hårt på ett rappt omställningsspel. Målsättningen är så klart att vinna varje match vi spelar. Men fokus kommer att ligga på att utveckla ett eget spel som på sikt kommer att ge bra prestationer och framgångar i serien."