Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erfarna toppar på Miljöpartiets vallista

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Som ett av de sista av kommunfullmäktiges partier presenterar nu Miljöpartiet sin lista inför valet.

Med Stig-Göran Hultsbo i topp är det ett mycket erfaret gäng politiker som aspirerar på partiets fullmäktigemandat. Vi noterar att Mikael Wahss har åkt både neråt och uppåt sedan 2014 års val. Som bekant tog han time-out, med hänvisning till jobb och familj, redan efter ett år i politiken, men är nu tillbaka på en 5:e-plats.

Läs mer: Wahss hoppar av uppdrag

Att döma av bilden finns det bara en kvinna i valbar position på Miljöpartiets lista inför valet. Men bilden ljuger – på listan är det faktiskt varannan damernas. Liksom andra partier har Miljöpartiet också ansträngt sig för att sprida representationen mellan landsbygd och tätort, samt norr och söder. Den innehåller också en del nyheter sedan valet för fyra år sedan.

Läs mer: Mikael Wahss i topp

– Dem är vi särskilt glada för att ha med på vår lista och i vårt framtida partiarbete, säger Stig-Göran Hultsbo, 64 år, som själv har gått från en ”bronsplats” till att bli partiets främsta företrädare.

Han har under mandatperioden, bland annat, kritiserat kyrkovalet.

Läs mer: Hultsbo: ”Val till kyrkan är något förlegat”

Bland de nya hittar vi list-8:an Kristopher Pihlgren – från Skillingaryd, som snart fyller 34. I positionen under ligger Stig-Görans fru, Kerstin Hultsbo, som fyller 64 på valdagen. Även Anette Olsson, 50, och Josefin Wahss, 36 år och fru till Mikael, på platserna 11 och 12 är nya.

Anette har gjort sig känd som ledare inom kommunens ungdomsverksamhet.

Läs mer: De siktar på att starta basketklubb i Skillingaryd

Faktiskt är även ”kändisen” Michael Anderberg ny på MP:s lista. Under den gångna mandatperioden har han representerat partiet i kultur- och fritidsnämnden. I sitt jobb på arbetsmarknadsenheten har han jobbat med bland annat sociala företag och att ordna privata bostäder åt ensamkommande. Privat brinner han för biodling.

Läs mer: De efterlyser fler hyresvärdar