Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En till sjukhus efter älgolycka: ”Bilen hade fått sig en rejäl smäll”

En person drabbades i en älgolycka på riksväg 27 mellan Rydaholm och Horda. En bil krockade med en älg och riksväg 27 stängdes därför av helt i båda riktningar där olyckan skett.

Larmet om en älgolycka på riksväg 27 inkom till SOS Alarm vid 17.27. En bil krockade med en älg. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades alla till platsen.

– Personen satt kvar i bilen efter olyckan och älgen hamnade i diket. Eventuellt var älgen fortfarande vid liv och en jägare kommer förmodligen att kallas till platsen, säger Ola Nilsson på SOS Alarms händelsecenter.

Föraren, som var ensam i bilen, avfärdades till sjukhus med ambulans.

– Personen var vid medvetande när vi kom fram och transporteras nu till sjukhus. Jag kan inte uttala mig något om skadeläget men bilen hade fått sig en rejäl smäll och kommer att bärgas från platsen, säger räddningstjänstens insatsledare Niklas Andersson.

Riksväg 27 stängdes av i båda riktningar i samband med olyckan.

– Det uppstod lite trafiksvårigheter och vi stängde av vägen. Den kommer att ha varit avstängd i totalt en halvtimme. Vi kommer att öppna upp vägen för trafik här snart igen, säger Niklas Andersson vid 18.15.

Vid 17.43 larmades SOS Alarm om en annan älgolycka men då på riksväg 26 i Gislaveds kommun, norr om Öreryd.

Där var det också en bil som hade krockat med en älg men då var det fyra drabbade personer. Alla fyra stod utanför bilen när räddningstjänsten kom till platsen och älgen hade sprungit in i skogen.

Ingen av personerna behövde åka till sjukhus med ambulans och bilen behövde inte heller bärgas. Vägen var delvis avstängd men trafiken kunde ändå rulla på bredvid olyckan.