Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En blir två när frisörsalong utökar

I snart sju år har Malou Papp arbetat som frisör på Salong Caroline i Gislaved. Nu blir hon delägare och salongen byter namn.

Salong Caroline kommer inom kort att byta namn till Salong Södergatan 30. Men det är fortfarande samma salong, lovar den blivande delägaren Malou Papp.

— När det blev klart att jag skulle bli delägare kände Caroline att det var läge att byta namn, så att salongen inte bara förknippades med henne. Salong Södergatan 30 kändes som ett fräscht namn, säger Malou Papp.

Caroline Åberg har drivit egen verksamhet sedan 2001 och Malou Papp fick anställning på Salong Caroline direkt efter att hon slutat gymnasiet för sex år sedan. Hon var en av de sista att examineras från John Bauergymnasiets frisörprogram i Värnamo innan skolan lades ned.

— Det hade kanske varit naturligt för mig att söka mig mot Ljungby efter skolan, eftersom jag kommer därifrån. Men jag hade hört så mycket positivt om Salong Caroline att jag ville testa att jobba där, säger Malou Papp.

Det har hon inte ångrat. I dag bor hon i Reftele och trivs bra. Under åren som gått har salongen vuxit och har i dag, utöver Caroline Åberg och Malou Papp, en anställd, en elev och en som hyr en stol i lokalen.

— Vi är ett gott gäng som trivs jättebra ihop, säger Malou Papp.

När hon fick frågan om hon ville bli delägare tvekade hon inte att tacka ja.

— Jag är en person som gillar att ta ansvar och vara med och påverka, så det passade mig, säger Malou Papp.

Någon större förändring för kunden, förutom det nya företagsnamnet, blir det inte.

— Att vi valde ett namn som är knutet till adressen i stället för våra namn gör att vi kan vara lite mer flexibla. Vi har lite funderingar på att eventuellt bredda verksamheten lite på sikt, men ingenting är klart ännu, säger Malou Papp hemlighetsfullt.

Någon oro för framtiden känner hon inte, salongen har gått bra, pandemin till trots.

— Precis i början kände vi av en dip. Vi har ju förlorat alla jobb som följer med olika event, som bröllop, student och bal. Men det har ändå gått bra. När vi får avbokningar så har vi en lista på väntande kunder och det känns bra att kunna erbjuda dem tider, säger Malou Papp.

Nu blir det till att studera bokföring. Någon tidigare erfarenhet av att driva företag har hon inte.

— Det är ju en del nya administrativa uppgifter som man måste lära sig, men det kommer att bli bra. Det ska bli väldigt rolig att få bli en del av firman, säger hon.