Poeten och författaren Erik Axel Karlfeldt skrev en gång: "– - - där lyser gul ranunkel i klöverbladens dunkel – - -". Två Stolars nya ägare, 21-åriga Emelie Lüder, berättar att också hennes favoritblomma är ranunkel.

– Den är tyvärr inte i säsong just nu. Allra mest gillar jag gröna och vita, gärna avlånga, buketter, säger Emelie Lüder.

På gymnasiet läste Emelie Lüder floristprogrammet.

– Hon är ung, arbetsvillig och duktig på blommor, säger Åsa Bernroth som nu låter butiken leva vidare utan henne som ägare.

– Det känns bra att låta Emelie ta över ansvaret.

För Emelie Lüder kändes steget till att köpa butiken enkelt att ta.

– Jag tänkte "om jag inte slår till nu kommer jag att ångra mig".

I skrivande stund är det knappt en månad kvar till ägarbytet.

– Det känns både spännande och roligt, säger Emelie.

Emelie Lüder tar över butiken som den ser ut för närvarande och planerar därefter att fortsätta driva den i linje med hur Åsa Bernroth drivit den under sina år som ägare.

– Min egen stil stämmer bra överrens med den stil som butiken har för tillfället, men det är klart att jag vill göra en del mindre förändringar, säger hon.

Som tidigare nämnts är Två Stolar den enda blomsterhandeln i Gnosjö. Utan konkurrenter i tätorten lockar de därför en stor del av kundkretsen. Dessutom kommer en hel del kunder från orter utanför Gnosjö för att besöka blomsteraffären.

– Butikens läge var en stor anledning till att jag valde att slå till.

För att övergången mellan butikens två kapitel, tiden med Åsa och hennes mamma respektive den kommande tiden med Emelie, ska bli tydlig utlovar Emelie en speciell första dag med henne som ny ägare.

– Exakt vad som kommer att hända den första september är ännu inte bestämt, men det blir en del specialerbjudanden och förmodligen kommer vi hålla öppet även under kvällen.

De närmaste veckorna planerar Emelie att åka på olika floristmässor - allt för att vara så inspirerad och uppdaterad som möjligt när hösten anländer.