Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter sökningen: bombhotet var falskt

 
Blåljus
Visa alla artiklar

När polisens bombgrupp var klar med sökningen av gymnasiet stod det klart: fredagens bombhot var falskt larm. – Det känns otroligt skönt, uppger gymnasiechef Gunilla Davidsson i en kommentar.

Fredagens bombhot mot Gislaveds Gymnasium visade sig vara falskt efter polisens genomgång av lokalerna. Verksamheterna i Gisleområdet är öppna som vanligt från och med lördagen.

Det meddelar kommunen på sin hemsida sent på fredagseftermiddagen.

Polisen har noggrant gått igenom lokalerna med hjälp av bombhundar på fredagen. Vid 17-tiden konstaterade man att byggnaden var säker och hävde sina avspärrningar.

LÄS MER: Gislaveds gymnasium utrymt efter bombhot

LÄS MER: Så jobbar de efter bombhotet mot skolan

LÄS MER: Eleverna grät

Alla verksamheter i Gisleområdet är öppna som vanligt från lördagen och på måndag öppnar skolor och förskolor upp som vanligt.

Gunilla Davidsson, gymnasiechef på Gislaveds Gymnasium berättar att både elever och personal skötte sig mycket bra vid utrymningen, vilken gick lugnt till.

– För de elever som önskar kommer skolan att erbjuda stöd och vi fortsätter naturligtvis vårt viktiga arbete för att erbjuda en trygg skolmiljö. Det arbetet är högt prioriterat, säger Gunilla Davidsson.