Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera drabbade i viltolyckor – bilist kraschade in i träd

Under söndagskvällen inträffade två viltolyckor inom en halvtimme. Ingen person skadades allvarligt. På måndagsmorgonen krockade en lastbilschaufför med en älg.

Den första olyckan inträffade strax efter klockan 22 på söndagen vid Smålandsstenar. En kvinna krockade med ett träd när hon väjt för ett rådjur. Bilen fick bärgas, men både kvinnan som körde och passageraren klarade sig utan allvarliga skador.

En halvtimme senare inträffade nästa olycka, den här gången utanför Bor. En bilist hade då krockat med ett vildsvin på riksväg 27. De två personer som färdades i bilen klarade sig utan skador, men en av dem klagade på smärtor orsakade av säkerhetsbältet. Värre gick det med vildsvinet som fick avlivas av en eftersöksjägare.

På måndagsmorgonen krockade en lastbilschaufför med en älg utanför Gnosjö.

– Älgen sprang därifrån men vi har skickat ut en jägare för att se hur det är med den. Men vi har inte fått någon återkoppling än. Lastbilschauffören skadades inte i olyckan, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.