Kulturskolan har sin årliga ”Demovecka” där musiklärarna åker ut till grundskolorna och presenterar instrumenten.

På själva kulturskolan var det livlig verksamhet när musiklärarna satte upp sin föreställning ”Kultura ” under ledning av kulturskolechefen Andreas Westberg.

Bild 1 av 3 Kulturskolans sånglärare tog ton och barnen likaså.

Foto Aleksandra Stålfors

– Det är dels för att marknadsföra kulturskolan och visa på att det finns ett fint kulturellt utbud i stan och ett led i att visa på hur viktigt den estetiska lärarprocessen är, säger Andreas Westberg.

Tisdagens föreställningar besöktes bland annat av tredjeklassare från Enehagsskolan där de från rum till rum fick pröva på det stora utbudet av den stora musikala bredden som kulturskolan erbjuder. Sång och rörelse. Dans och drama, rytm och puls och instrumentkännedom där barnen bland annat fick pröva att spela keyboard.

Trumlärare Andreas Erehed lärde eleverna taktkänsla till tonerna av Queens ”We will rock you”.

Foto Aleksandra Stålfors

Föreställningens handling utspelar sig i den fiktiva kulturskolan Kultura, där någon placerat ett virus som hotar musikverksamheten.

– Barnens uppdrag blir att hjälpa oss att få bort viruset och för att det ska lyckas så ingår alla de olika stationerna, förklarar Andreas.

I ett av sagolandets rum fanns skolans trumlärare Andreas Erehed, för dagen kallad Klang som med sina medmusikanter Buller och Bång lärde ut rytmik och taktkänsla till tonerna av Queens ”We will rock you”.

Danslärarna Ann Erlandsson, Ida Linnér och teaterläraren Mari Biäre Howerdal gjorde allt för konsten.

Foto Aleksandra Stålfors

I ett annat rum fick barnen förflytta sig till teaterns och dansens värld och släppa loss på dansgolvet men där även samarbetsövningarna fick sättas på prov genom charader.

– De lever sig in i det musikaliska och spännande rummet där vi bjuder på oss själva och skapar lust får våra undervisningsämnen, säger kulturskolans teaterlärare Mari Biäre Howerdal.

Demoveckan avslutas med Kulturskolans öppet hus nu på lördag, där workshops, dans- och teaterföreställningar varvas med att barnen kommer att få testa på alla instrument.