Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömda vill slippa straff och skadestånd

I tingsrätten dömdes de till fängelse i ett år och sex månader respektive ett år och tre månader, men det vill de helst slippa. Nu överklagar de båda männen som dömts för att ha legat bakom flera anlagda bränder under våren 2019.

Jönköpings tingsrätt dömde dem för mordbrand, grov skadegörelse, skadegörelse och till att betala skadestånd till de som drabbats, men allt det där vill de båda gärningsmännen slippa.

I överklagandet till Göta hovrätt skriver deras försvarare att de vill frias helt och hållet. Den yngre av de båda dömda har som alternativ att mordbrand ändras till grov skadegörelse och att straffet liksom skadeståndsansvaret mildras. Tingsrätten dömde honom till fängelse i 1,5 år och att betala 454 532 kronor i skadestånd till de drabbade. 212 135 kronor ska han betala solidariskt tillsammans med sin kompis som dömdes till fängelse i ett år och tre månader.