Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är tränartrion som ska leda Kulltorps Goif in i framtiden: ”Vi kommer att ge allt”

Kulltorps Goif har klart med sin tränartrio för 2020. – Det sägs ju att andra året i en högre serie är svårare, säger Mikael Svensson, som kommer att vara huvudtränare för division 4–klubben.

I år gjorde Kulltorps Goif comeback i division 4 efter många år. Och det gick riktigt bra. När säsongen summerades hade Kulltorp hamnat på en sjätte plats med 29 poäng. Ett fint resultat. Inför den sista omgångens match borta mot Vrigstad så hade Kulltorp möjlighet att komma så bra som femma i den nordvästra fyran. Det blev visserligen inte någon femteplats men det var aldrig någon tvekan om att det skulle spelas division 4–fotboll på Liavallen i Kulltorp även 2020.

Det är onekligen starkt av Kulltorp, som är ett litet samhälle, att kunna ha ett lag så pass högt upp som division 4, som är den högsta distriktsserien. Klubbens hemmaplan Liavallen är en idyll och det är många runt klubben som vittnar om den fina sammanhållningen som en viktig orsak till framgångarna.

2020 blir den andra raka säsongen i division 4 för Kulltorp och det är klart att laget kommer att tränas av Mikael Svensson. Assisterande tränare kommer Jacob Norrhult och Evelina Olofsson att vara. Olofsson kommer även att vara målvaktstränare. 2019 var Mikael Svensson och Oskar Molin huvudtränare och duon hade Jacob Norrhult och Evelina Olofsson som assisterande tränare. Tre fjärdedelar av tränarstaben fortsätter alltså även kommande säsong.

Mikael Svensson går in på sitt sjätte år som tränare för Kulltorps Goif sedan 2014.

Hur kommer det sig att du varit kvar så många år?

– Det har väl inte funnits någon annan, säger Mikael Svensson och skrattar.

– Men har man varit med och tagit Kulltorp från sexan till fyran så har man väl gjort något bra. Givetvis tillsammans med övriga ledare och spelare.

Hur ser det ut på spelarsidan?

– Truppen från förra året får vi i stort behålla och förhoppningsvis så tillkommer det några spelare. Målsättning håller vi inom laget, det sägs ju att andra året i en högre serie är svårare än första när man är nykomling. Då spelar man med stor entusiasm, det är lite nyhetens behag. Motståndarna har kanske inte riktig koll eller har inte scoutat en tillräckligt, säger Mikael Svensson, och fortsätter:

– Men vi kommer att ge allt, stå upp med och för varandra. Vi ska ge det en chans, så får vi se hur långt det räcker. Bollen är rund även i Kulltorp.