Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är fiberpriset i Värnamo man ska jämföra med

Replik till Gunnar Crona den 6 maj 2020.

Värnamo energi AB:s ordförande Gunnar Crona väljer att relativisera problemet med höga fiberkostnader genom att ställa priset för fiber i Tånnö/Voxtorp mot resten av Sverige. På så vis får han det att låta som Värnamo redan är bättre än vad de behöver vara och därmed inte behöver förbättras. Gör vi som Crona och ställer priset för fiber i Tånnö/Voxtorp mot priset inne i Värnamo får vi en helt annan bild.

Landsbygden har flera gånger högre anslutningsavgift trots att de betalar lika mycket i skatt för att få en grundläggande kommunal service, därmed blir det ett ockerpris. Om nu priset för fiberanslutning år så bra och billigt i Värnamo kommun som Crona säger, varför betalar inte de inne i Värnamo samma billiga pris?

Enligt en undersökning som gjorts av Swedbank (2019) klarar inte 25 procent av de svenska hushållen en oförutsedd utgift på 10 000 kronor utan att behöva ta ett lån. 14 procent av hushållen klarar inte en utgift på 5 000 kr. För många av dem är det inte ens möjligt att ansluta till fiber ens med bidrag från kommunen med tanke på det priset Värnamo Energi tar.

Johan Nissinen, Tånnö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel