LÄS ÄVEN:

Värnamobördige Felix Rosenqvist såg länge ut att kunna följa upp sin i november med ännu en fin insats i helgens Formel E-tävling i Buenos Aires. Rosenqvist fick en bra start och vid det obligatoriska depåstoppet fanns han med i täten.

Vid depåbesöket började det dock strula ordentligt för Rosenqvist som förlorade en minut och därmed chansen att hänga med i kampen om topplaceringarna.

– Inte riktigt det slutet vi ville ha på det här loppet, men överlag tar jag faktiskt ändå med mig många positiva saker härifrån, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

För trots depåstrulet lyckades ändå Rosenqvist att knipa en bonuspoäng då han senare under loppet lyckades sätta tävlingens snabbaste varv, i Hong Kong, som också innebar ett nytt banrekord.

– Det var ett väldigt bra race fram till depåstoppet. Jag hade en konservativ strategi och lyckades göra en lång förstastint, och det hade betalat sig i form av en mer aggressiv avslutning där vi hade kunnat tjäna ett par placeringar. Nu blev det inte så, och efter depåstoppet var det bara snabbaste varv jag kunde satsa på. Jag fick åtminstone med mig en poäng hem för det, så det är alltid något.

– Tråkigt när paketet var så pass bra, men det är bara att komma igen och jag känner verkligen att vi hör hemma i toppen av det här mästerskapet nu, säger Felix Rosenqvist som tillslut hamnade på en 18:e plats.

Efter tre körda tävlingar ligger nu Rosenqvist på en femte plats i Formel E-sammandraget, två poäng bakom fjärdeplatsen och som bästa placerade nykomling.