Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Denna bild är så vacker i sin enkelhet”

Anita Blomgren tog kommandot i fotoklubbens första tävling i svartvitt. Hennes bild var ett av tre bidrag på temat valfritt.

Juryn i årets första deltävling bestod av Anna Ireklint från Vaggeryd. Mer enväldig domare än jury alltså! Så här tyckte hon om de tre bästa bilderna, som när hon såg dem bara var taggade med ett nummer:

Plats 1 – Anita Blomgren: ”Denna bild är så vacker i sin enkelhet, och skogen i bakgrunden ger bilden det djup den behöver för att inte upplevas som platt. Mjuka gråskalor ger plus åt helheten. Fint jobb! Denna bild blev genast favoriten.”

Plats 2 – Lars-Olof Nilsson: ”Ett mycket vackert porträtt, där den intensiva blicken på barnet gör hela bilden. Det är ett plus att huvudmotivet får ta så stor plats som det gör. De mjuka fina gråskalorna och blänket i ögon och på underläpp ger bilden extra stuns och gör att den blir till något extra.”

Plats 3 – Lars-Olof Nilsson: ”Den här bilden får fart av att människor rör sig i trappan. Ögat vill genat leta efter nya detaljer. Trappans vackra utsmyckningar höjer motivet. Fina gråskalor och väldigt fint ljus.” (Lars-Olof Nilsson)

Bästa bilden fick 9 poäng, medan 2:an och 3:an fick 8 poäng var. Tillsammans med andra poängsatta inlämnade bilder ser poängställningen ut så här: Lars-Olof Nilsson och Anita Blomgren 16 poäng vardera, Lena Landin 13 poäng, Mattias Bokinge 10 poäng, Stefan Pettersson och Carina Carlin 9 poäng vardera, Christer Robsahm 8 poäng.