Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De toppar Moderaternas lista i Gnosjö

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Manlig dominans men ett par yngre nya tillskott, så kan Moderaternas kommunlista i Gnosjö kommun sammanfattas.

Totalt finns 18 namn med på Moderaternas kommunlista inför höstens kommunval. I topp återfinns Kristine Hästmark, Jerry Jönsson, Senada Sacic och Rolf Davidsson.

– Jag tror att det blir ett bra team. Det är en hyfsat låg medelålder i topp och både nytt och gammalt. Rolf har varit med länge och har bra erfarenhet, säger Kristine Hästmark (M).

Yngre tillskott

I år finns det några nya namn på listan, varav särskilt en bryter mot dominansen av medelålders män:

– Ja, vi har Nasro Abdi Mahamud, som är både ung, tjej och har invandrarbakgrund. Det är jätteroligt att få med yngre. Hon har ett stort intresse av integration och är engagerad. Sedan är också Linus Sandberg, Tomas Pettersson och Jerry Jönsson nya fullmäktigekandidater, även om Jerry sitter som ledamot i socialutskottet.

Vad tänker du om att det är så stor andel män, tretton män och fem kvinnor?

– Vi har i alla fall varannan kvinna i toppen och jag som förstanamn är ju kvinna. Det svårt att rekrytera kvinnor, men jag hävdar att kompetensen inte sitter i om man är kvinna eller man.

"Intresset ökar från ungdomarna"

Kristine Hästmark lyfter fram att det finns både äldre och yngre på listan, men att det är svårt att rekrytera de som befinner sig mitt i livet.

– Det är lite antingen eller. Vi har ju fått in några yngre som drar ner medelåldern, men det är svårt att nå dem som är i mitten av livet och kanske har barn. Jag upplever nog ändå att intresset ökar från ungdomarna. Vi har också fått med en 21-årig kille, men han kom med för sent för att finnas med på listan, men kan vara aktiv ändå, som ledamot i utskott och nämnder.

Hur tror du att det kommer att gå för Moderaterna i kommunvalet i Gnosjö?

– Det är helt upp till väljarna att avgöra, men jag hoppas ju att det ska gå bra för oss och att alliansen kan fortsätta.

Tror du att Alliansens chanser påverkas av att Liberalerna inte har någon kommunlista i Gnosjö?

– Jag hoppas ju att väljarna fortsätter rösta inom Alliansen. Det är jättetråkigt att Liberalerna inte finns med, men en liberal kan ju ändå sitta i ett utskott eller nämnd, även om de inte har en lista.