Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för ny seniormässa

När det nu återigen är dags för seniormässa så flyttar den in i livesalen. – Nu har vi äntligen lokalerna som vi planerat för i alla år, säger Torsten Gunnarsson och skrattar.

Varje mässa innebär nya erfarenheter. Den lilla arrangörstrojkan bestående av Anna Tillberg, Torsten Gunnarsson och Camilla Gunnarsson plockar bort och lägger till. Att erbjuda kyrkbuss till mässan blev ingen succé, så det har de tagit bort. Tema för mässan har de också tagit bort.

– Temasätter man så kan det skapa ganska höga förväntningar och det kan också bli en besvikelse, tror Anna.

– Vi vill ha det väldigt vitt så att vi inte låser in oss, säger Torsten.

En enda stor mötesplats

Förra året var det många som missade mässan på grund av för dålig information. I år har de därför satsat mycket på marknadsföring. Alla bussresenärer ska ha blivit upplysta om att det är seniormässa på Gummifabriken den 23 oktober. Affischer finns nämligen sedan några veckor i utvalda busskurer i kommunen.

Förra året hade man flera föreläsningar. I år satsar man endast på en föreläsare – Egon Rommedahl, som ska prata om meningsfulla möten. För möten är något som mässan verkligen bjuder på.

– Hela mässan är ju ett enda stort meningsfullt möte, säger Torsten Gunnarsson.

Flyttar in i livesalen

Det är just mässan som mötesplats som har blivit framgångskonceptet, menar de. Man åker till mässan, går runt och får den information man behöver och så träffar man vänner och bekanta.

– Folk är väldigt nöjda med att bara få vara och mötas, säger Anna.

Det här innebär inte att det inte blir några nyheter. Det kommer finnas nya utställare på plats, bland annat folktandvården och teknik- och sinnesrummet på Linneberg.

– Det blir livemusik också. Det tror vi höjer upplevelsen, säger Camilla.

Passande nog så blir mässans hjärta just livesalen, men alla de 40-talet utställarna får inte plats där, utan mässan kommer även att hålla till i Gummifabrikens entré. Det är dit man strävat de tidigare åren, och nu är det äntligen möjligt.