Sverige kom till matchen med en 1-0-ledning i ryggen efter en stark match på hemmaplan i fredags. Hemmamatchen slutade dock i en stark italiensk press och matchen i Italien började på precis samma sätt.

Under första halvlek satte italienarna en hård press på Sverige som fick fokusera på att försvara sig. Viktor Claesson gjorde det på ett bra sätt och under större delen av första halvleken hade han full koll på Matteo Darmian ute på sin högerkant. Mot slutet av första lyckades Italien däremot skapa några farliga inlägg från Sveriges högerkant.

Andra halvlek började som första och Claesson hade fullt fokus på försvarsspelet och blockerade bland annat ett skott från Chiellini. Han var sedan nyckeln i speluppbyggnaden till Sveriges två bästa anfall i andra halvlek men blev sedan utbytt i den 71:a minuten.

Sverige fortsatte att försvara sig bra i resten av matchen och höll nollan matchen ut och tog sig till VM efter totalt 1-0 på två matcher. Claesson, som till vardags spelar i ryska Krasnodar, får nu rikta in sig på att spendera ett par veckor i Ryssland även på semestern kommande sommar.