Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Claesson uttagen till landslaget – som anfallare

Viktor Claesson är efter sin fina VM-insats på nytt uttagen i landslagstruppen. Men nu ska han spela på en annan position.

Vid lunchtid på onsdagen presenterade förbundskapten Janne Andersson truppen till nästa landslagssamling. Landslaget möter Österrike i Wien den 6 september i en träningslandskamp samt Turkiet i Nations League på Friends Arena fyra dagar senare. Nations League är Uefas nystartade landslagsturnering som ska ge fler lag chansen att nå EM 2020. Förutom Turkiet finns Ryssland i Sveriges grupp.

Jämfört med VM-truppen saknas Ola Toivonen som tackat nej till fortsatt landslagsspel. Nygamla namn är yttrarna Ken Sema och Sam Larsson samt Robin Quaison som är uppsatt som anfallare.

Viktor Claesson fortsätter att ha en stark plats i landslaget. Men denna gång vill Janne Andersson testa 26-åringen som anfallare.

– Han har spelat både som ytterforward och central forward i Krasnodar och gjorde det även lite under sin tid i Elfsborg, säger förbundskaptenen på en presskonferens.

– Den här samlingen kommer vi titta på Viktor som ren forward, och det ska bli väldigt intressant.

Värnamosonen får också sällskap av Gislavedsbördige Oscar Hiljemark.