City Gross är först ut i Värnamo med att uppmuntra spelare att fånga Pokémons i eller i närheten av butiken.

– Det är ett spel som engagerar många och då vill vi rida med på den vågen, säger Patrik Andersson, butikschef på City Gross i Värnamo.

Det finns flera vägar att gå för de företag som avser att använda Pokémon Go för att locka till sig kunder. Eftersom spelarnas mobilbatteri snabbt slukas av appen är ett alternativ att sätta upp tillfälliga laddstationer.

Vidare kan företagen på olika sätt utnyttja de Pokémon-stops och Gym som redan finns i närheten av butiken. Det är platser där man kan samla på sig saker som behövs i spelet, träna sina Pokémons och utmana andra spelare. City Gross i Värnamo går dock till väga på ett annat sätt.

– Vi har specialerbjudanden för Pokémonjägare samt en tävling som går ut på att man ska dela bilder på sociala medier där man fångar Pokémons i eller i anslutning till butiken, säger Patrik Andersson.

– En av vinsterna är en månads prenumeration på vår matkasse, säger han.

Det finns mycket som tyder på att detta bara är början.

– Det går mycket folk både i och utanför butiken som spelar Pokémon Go, säger Patrik Andersson.

Flera nyhetsmedier har under den senaste tiden rapporterat om att skaparna av spelet nu tillåter olika företag att köpa sponsrade gym för att locka till sig spelare. Först ut med detta var McDonalds i Japan. När och om detta nya fenomen når Värnamo återstår att se.