Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Campus i närmare samarbete med högskolan i Jönköping

Campus Värnamo är nu strategisk partner till Jönköping University. – Det medför en enklare och rakare väg för GGVV-företagen in till Jönköping University.

– Det är ett stort lyft för Campus Värnamo, säger Lars-Uno Åkesson, kompetensakademiskansvarig på Campus Värnamo i ett pressmeddelande.

Överenskommelsen innebär att Campus Värnamo blir en nära samarbetspartner till Jönköping University (JU).

– Det medför en enklare och rakare väg för GGVV-företagen in till JU via Campus Värnamo, påpekar Lars-Uno Åkesson.

Ingrid Wadskog, vd för Tekniska Högskolan i Jönköping (JTH), understryker att Campus Värnamo länge har varit en mycket viktig partner för dem. Man samarbetar kring både högskoleutbildning, yrkeshögskoleutbildning och forskning. Ingrid Wadskog ser fram emot att förstärka det samarbetet ytterligare som strategiska partners.

– Campus Värnamo och JTH har många gemensamma mål kring kompetensförsörjning och kunskapsutveckling för regionens små- och medelstora företag där alla parter tjänar på ett utökat samarbete, säger Ingrid Wadskog i pressmeddelandet.

Kontraktet mellan Campus Värnamo och Jönköping University skrevs på nyligen och Lars-Uno Åkesson ser det som en naturlig övergång för Campus Värnamo.

– Vi har i stora drag agerat som en strategisk partner till Jönköping University även tidigare, men inte haft det på pränt. Nu blir det tydligt utåt att vi har ett starkt samarbete, säger Lars-Uno Åkesson:

– Ju mer vi har att visa upp, desto mer attraktiva blir vi. Det känns som att vi har en stark framtid tillsammans med JU.

Han understryker vikten av att lyssna in GGVV-företagens behov och ser stora fördelar med det livslånga lärandet och företagsnära forskning.

– Det är viktigt för oss att vara med på det tåget så att vi kan hjälpa företagen att bli mer effektiva genom forskning. Det kan handla om att minska sina produktionskostnader och ligga i framkant med nya produkter, säger Lars-Uno Åkesson.