Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brev till ledarsidan: Därför jobbar Vaggeryd med heltidsfrågan

Vaggeryds kommunalråd och oppositionsråd replikerar på kritiken mot kommunens ambition om heltid för alla. Gustav Juntti ger svar direkt.

Brev till ledarsidan

Tidningens politiske redaktör Gustav Juntti undrar vem som jobbar för vem i Vaggeryds kommun (JP/VN, 14/1). Som kommun och arbetsgivare har vi ett ansvar för att våra medarbetare har en bra arbetsplats att gå till, en skälig lön och en bra pension efter arbetslivet.

Dessutom har Sveriges kommuner och regioner (SKR) tecknat ett centralt avtal med fackföreningen Kommunal från 2016 där parterna arbetar gemensamt för att skapa en heltidsorganisation. Vi vet att deltidsarbete är den största bidragande faktorn till låg pension för kvinnor. Därför arbetar vi för att våra medarbetare ska ha möjlighet att arbeta heltid om de vill.

Medarbetarenkäten visar att våra medarbetare är nöjda med att arbeta i Vaggeryds kommun, men ser vi specifikt på gruppen deltidsarbetande är de mindre nöjda än våra heltidsarbetande. I enkäten ser vi också att deltidsarbetande upplever att möjligheten till utveckling, delaktighet och erfarenhetsutbyte är sämre än för de som arbetar heltid. Deltidsarbetande är också mindre nöjda med vad de uträttat under arbetsdagen. 14 procent (137 personer) av våra medarbetare svarar att de vill öka sin tjänstgöringsgrad.

SKR redogör i sin rekryteringsrapport ”Sveriges viktigaste jobb finns i välfärden” från 2018 att fram till 2026 kommer det saknas 508 000 medarbetare inom välfärden. SKR menar att om kommuner och regioner lyckas höja arbetad tid med i snitt fyra procentenheter motsvarar det 59 000 personer.

Ingen medarbetare i Vaggeryds kommun kommer att tvingas arbeta heltid eller gå upp i tjänstgöringsgrad mot sin vilja men Vaggeryds kommun vill skapa möjligheter för en heltidsorganisation.

Heltidsfrågan är en fråga om att överhuvudtaget klara av att bemanna kommunens välfärd på kort och lång sikt. Den handlar också om att våra medarbetare ska kunna försörja sig på sin lön. Vi ska ha en organisation där man klarar av att arbeta heltid, inte där man tvingas arbeta deltid.

Gert Jonsson (M)

ordf., kommunstyrelsen Vaggeryd

Kenth Williamsson (S)

2:e vice ordf., kommunstyrelsen Vaggeryd

SVAR DIREKT

Det är bra att Jonsson och Williamsson svart på vitt säger vem de jobbar för: 137 medarbetare. Det går inte att tolka svaret på annat sätt.

Min ledare beskrev LO:s jämställdhetsbarometer, som visar att 15 procent av kvinnor i arbetaryrken vill gå upp i tid utan att kunna eller få det. Ledaren påpekade att det finns en orimlighet att bedriva politik för att alla tjänster ska gå upp i heltid, vilket Jonsson och Williamsson båda gav tydligt uttryck för.

Exempelvis sade Jonsson: ”Att kunna erbjuda heltidsanställningar är ett modernt tankesätt och något annat är inte aktuellt för Vaggeryds kommun 2020” (JP, 13/1). Med andra ord ska heltid gälla i Vaggeryd.

Därför frågade min ledare vem som arbetar för vem i kommunen. Frågan tycks befogad eftersom kommunalråden nu erkänner att deras ambitioner för heltid egentligen syftar till att jämna ut missnöjet bland de 137 stycken som vill öka tjänstgöringsgraden.

Även om gruppen deltidsarbetande i kommunen påstås vara mindre nöjd med sin delaktighet och vad de uträttat under arbetsdagen än heltidsarbetande, är det faktiskt bara 137 personer som uttryckt att de vill arbeta mer.

Vad övriga 85 procent av de anställda tycker om S och M:s moderna vision för Vaggeryd 2020 är helt frånvarande i Jonssons och Williamssons analys. Det säger en hel del om arbetsmiljön i kommunen.

Gustav Juntti

Politisk redaktör, Hall Media