Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen misstänker att branden vid Anderstorps Stormosse kan vara anlagd

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Det började brinna utanför Gislaved, vid Anderstorps Stormosse, på fredagens eftermiddag. – Det har varit öppna lågor och de slet som djur här ute då elden sprang ifrån dem flera gånger, säger Ricki Boman, yttre befäl på räddningstjänsten. På kvällen hade man lyckats släcka elden. Polisen misstänker att någon kan ha anlagt branden.

Räddningstjänsten larmades om att det brann i terrängen vid mossen nära Henja vid 14.40-tiden på fredagen.

– Det är markvegetation som har brunnit, säger Ricki Boman och förklarar att det varit omkring en halvmeter höga lågor.

Räddningstjänsten fick jobba hårt för att lyckas ringa in branden, berättar Ricki Boman. Vid släckningsarbetets inledning blåste det och branden lyckades sprida sig. Men när vinden mojnade så lugnade även elden ner sig och brandmännen kunde då omringa den och få den under kontroll.

Senare under kvällen gick man igenom platsen med markägaren och länsstyrelsen för att kunna lämna över ansvaret till dem.

– Det ryker bara lite nu så det är ganska nedsläckt, säger Ricki Boman vid klockan 22.

Ytan som brunnit är runt 400x150 meter stor.

Brandorsaken är ännu oklar, men polisen har skrivit en anmälan om misstänkt mordbrand då man inte hittat någon naturlig brandorsak.

För tre veckor sedan brann det också på mossen.

– Då brann det ungefär 500 meter härifrån, säger Ricki Boman.