Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand på företag – två skadade

 
Blåljus
Visa alla artiklar

En brand startade under morgonen på Trioplast i Smålandsstenar.

SOS larmades till en brand på Parkgatan i Smålandsstenar klockan 04.58 på måndagsmorgonen. När räddningstjänsten kom till platsen brann en arbetsmaskin med öppna lågor.

Branden startade efter att de anställda på företaget Trioplast kom tillbaka från semestern och skulle värma upp maskinerna – och i samband med den processen började det brinna i en av dem.

Vid 06.06 var polisen framme på platsen, men eftersom det inte finns någon misstanke om brott lämnade de platsen efter 20 minuter. Enligt Torbjörn Eliasson som är yttre befäl på räddningstjänsten i Gislaved och Gnosjö, brann det kraftigt och 25 brandmän hjälptes åt för att släcka branden.

Två personer fick i sig mycket rök och blev förda till sjukhus via ambulans. Enligt ett pressmeddelande från Värnamo sjukhus var de båda personerna lindrigt skadade och kunde skickas hem efter behandling.