Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand i Rydaholm

Det började brinna i ett hus i Rydaholm på söndagskvällen. Räddningsstyrkor från Rydaholm, Värnamo och Bor jobbade vid branden under kvällen och natten.

Larmet kom till SOS Alarm vid 22.30-tiden. Enligt uppgifterna i larmet ska det ha brunnit i skorstenen och ha kommit gnistor ur skorstenen.

– Det var en soteld. Det kan bero på flera olika saker. Det kan vara dåligt sotat eller att man reglerat spjället fel, säger räddningstjänstens ledningsoperatör tidigt på måndagsmorgonen.

Vid 23.30 var nio brandbilar på plats vid det drabbade huset. Då räknade räddningstjänsten med att vara på plats till 01.20-tiden.

– Det brinner verkar det som, men det står inte ordagrant vad som brinner, sa operatören på SOS händelseinformation sent på kvällen.

Förutom räddningstjänst har även ambulans varit på platsen, men denna lämnade utan att någon person behövde följa med. Ingen person ska alltså vara skadad.

Brann under motorhuven

Strax före klockan fyra kom ett larm om att det brann i en byggnad i Värnamo. När räddningstjänsten kom fram visade det sig att det börjat brinna under motorhuven på en buss som stod parkerad i en byggnad.

– De kunde släcka branden ganska snabbt. Det fanns inte någon spridningsrisk, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Ingen person skadades vid tillfället.

Vet du mer?