Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra start för Louise Rydqvist och Sverige i lag-EM

16-åriga Louise Rydqvist från Värnamo representerar Sverige i pågående lag-EM och hon gör det bra. Näst bäst i det svenska lag som knep tredjeplatsen efter de inledande rundorna.

På midsommarafton fick hon beskedet att hon var en av sex svenskor som skulle representera Sverige under lag-EM på Forsgårdens Golfklubb i Kungsbacka senare under sommaren. Under tisdagen var det dags för tävlingen att dra igång och Louise Rydqvist från Värnamo har gjort det bra än så länge.

Efter två spelade rundor hamnade det svenska laget på en tredjeplats, fyra slag före Tjeckien som blev fyra men sju slag efter Spanien som blev tvåa. Även individuellt har det gått bra för 16-åringen som var näst bästa svenska och totalt elfte bäst efter de inledande rundorna.

Nu väntar matchspel där det vinnande laget går vidare till nästa runda. Eftersom att Sverige slutade trea ställs laget mot sjätteplacerade Danmark i första omgången. Återstår att se om Sverige kan försvara titeln som vanns i Finland förra året.