Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bortglömd kastrull ledde till lägenhetsbrand – polisen utreder brott

Det började brinna i en lägenhet på Lundavägen i Vaggeryd under lördagsförmiddagen. En bortglömd kastrull på spisen hade startat branden. Polisen utreder nu brott om allmänfarlig vårdslöshet.

Larmet om en lägenhetsbrand i Vaggeryd inkom till SOS Alarm vid 09.09. När räddningstjänsten kom fram var det rökutveckling i ett lägenhetshus på Lundavägen och sprinklersystemet var igång.

– Det hade börjat brinna vid spisen i en lägenhet där. Brandlarmet gick och sprinklersystemet gjorde sitt jobb och släckte branden innan vi hade hunnit komma fram till platsen, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Vid 11-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar vid lägenheten.

– Styrkor från Vaggeryd och Skillingaryd är på plats och håller på att få ut vattnet från sprinklerna ur lägenheten samt huset, säger räddningstjänsten ledningsoperatör.

De boende i lägenheten ska ha varit på plats i lägenheten när det började brinna. Enligt polisen var det en bortglömd kastrull som hade gjort så att det började brinna i fläkten samt på köksskåpen.

– De boende har förhörts och det har nu uppgjorts en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Den som har glömt kastrullen på spisen är den som misstänks för brott. Det är ett oaktsamhetsbrott, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.