Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boris René besöker Hillerstorp

Han lämnade fotbollen för att satsa helt på musiken. Nu kommer Boris René, som blev känd för den breda massan i Melodifestivalen, till Hillerstorp för att sjunga, dansa och prata om uppväxten, musiken och tron.

Den 24 februari är det dags för årets första upplaga av "Talkshow – en annorlunda gudstjänst" i Hamnkyrkan i Hillerstorp och då är Boris René gäst.

Vad kan man förvänta sig av ditt besök i Hillerstorp?

– Glädje och värme. Jag kommer dela med mig lite av mitt liv, så det blir personligt också. Det är en kväll jag som ser fram emot, berättar Boris Lumbana, eller Boris René, som är hans artistnamn.

"Stor inspirationskälla"

Han berättar att musiken har varit en del av hans uppväxt, men att han började satsa mer seriöst på musiken för några år sedan:

– Jag träffade på två producenter i Örebro och då gick musiken från att vara en hobby till att bli lite mer seriöst. 2016 var jag med i Melodifestivalen och sedan dess har allt rullat på. Vi får se vart det tar vägen.

En stor musikalisk inspirationskälla för Boris och hans familj har alltid varit Michael Jackson:

– Det är hela hans artisteri, hur han lyckades fånga sin publik. Det är inte många artister som har den karisman. Det fastnade vi för ganska tidigt. Han blev en stor inspirationskälla.

"Skulle inte tacka nej"

Det var i samband med att Boris framträdde med bidraget "Put Your Love on Me" i Melodifestivalen 2016 och hamnade på plats 10 i finalen, som han blev ett känt ansikte för svenska folket. Året därefter var det dags igen och då slutade han på åttonde plats med "Her Kiss".

Nu pågår ju Melodifestivalen för fullt igen. Saknar du det eller är det skönt att slippa "mellocirkusen"?

– Det är en riktigt rolig cirkus att vara med i. Om man får chansen skulle man inte tacka nej, men det ska ju vara rätt tajming och rätt låt. Man får väl se. Man ska aldrig säga aldrig. Det är en härlig konstellation.

Fram till sommaren 2016 hade Boris också en karriär inom fotbollen och spelade i Örebro SK, blev sedan utlånad till isländska KA Akureyri och spelade de sista åren i Degerfors IF.

– Nu är det full fokus på musiken, förklarar han.

Gudstron blev viktigare

Men Boris medverkan i Hamnkyrkan i Hillerstorp kommer inte bara handla om fotbollen och musiken, utan också om tron på Gud.

– Det har alltid varit något naturligt för mig. Den sidan har bara vuxit sig starkare genom åren. För mig faller det sig naturligt att finnas i såna sammanhang, säger han och syftar på sin medverkan i gudstjänsten nästa vecka.

Det var för några år sedan, under en tuffare period, som tron växte sig starkare och 2013 valde han att döpa sig.

– Motgångarna har tagit mig närmare tron. När jag var utlånad till Island började jag läsa Bibeln, tron började växa sig starkare och efter ett tag stötte jag på rätt människor. Jag kommer berätta lite mer detaljer om det i Hillerstorp.

Hur påverkar tron dig?

– Den genomsyrar allt och det är något som jag försöker tala om väldigt öppet, inte hymla med.

Hur känns det inför samlingen i Hillerstorp? Har du varit i trakten tidigare?

– Jag har varit i Värnamotrakten, men Hillerstorp har jag inte befunnit mig i. Jag ser fram emot det. Det ska bli kul.

Vad händer framöver för dig med musiken?

– Nu har jag en singel som ska släppa ganska snart, 22 februari, så det är fullt fokus på det. Sedan blir det lite sporadiska spelningar den kommande tiden och bokningarna rullar in, sakta men säkert.