Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Böjerydssonen vann fyra SM-guld i helgen

Jesper Nyberg från Böjeryd tävlade under helgen i viltmåls-SM. Det blev succé. Han vann fyra SM-guld och totalt sex medaljer.

2017, i Baku, Azerbajdzjan, vann Jesper Nyberg EM-guld i Viltmålsskytte på 50 meter. För två veckor sedan på EM i Gyenesdiás, Ungern, så försvarade han guldet.

Nu kom nästa framgång för Böjerydssonen.

Under viltmåls-SM i Hylte, som arrangerades av Nybergs klubb Hylte Sportskyttar, vann Jesper Nyberg sex medaljer, varav fyra guld.

De första tävlingarna på SM var under lördagen. Då tog Nyberg full pott, på de fyra olika grenarna vann han guld i alla fyra.

Vann alla medaljer

Böjerydskillen toppade formen och tog två individuella guld på 50 meter (vildsvinet) regelbundna lopp och 80 meter (älgen) enkelskott. Det blev också två lagguld tillsammans med Oscar Eliasson i samma grenar.

Under söndagens tävlingar gick det inte lika bra. På Mmixed 50 meter (gris) tog han ett silver efter att ha hamnat en poäng bakom vinnaren Emil Martinsson.

På 80 meter dubbelskott drabbades Nyberg dessvärre av vapenfel vilket sumpade hans guldchanser. Istället blev det ett brons och han var elva poäng bakom Martinsson.

I den sex olika grenarna som han ställde upp i vann han sex medaljer. I princip ett perfekt resultat med andra ord.

Nästa år väntar ett VM för Nyberg som då tävlar i tio meters-grenen.