24-åringen var tongivande i sitt Hammarby som in i det sista var med i kampen om SM-guldet. Till slut blev det en tredjeplats för Bajen och med sina fyra mål och elva assist bidrog Bojanic stort till klubbens framgång. Dessutom toppade mittfältaren allsvenskans assistliga när serien summerades.

Efter säsongen har det spekulerats om att det finns intresse för mittfältaren från italienska Fiorentina och frågan är om Gislavedskillen stannar kvar i Hammarby nästa säsong.

Klart är att han är uppskattad hos klubbens supportrar. I en omröstning på Hammarbys hemsida har fansen fått rösta fram Årets Bajenspelare 2019, och med 35 procent av rösterna var det just Darijan Bojanic som tog hem den utmärkelsen.

”Det är supportrarna som utser årets Bajenspelare, och den ni anser är värd den prestigefyllda titeln är Darijan Bojanic! Darijan, som stod för elva assist (överlägset bäst i allsvenskan) och fyra mål, gör alltså succé under sin debutsäsong i grönvitt. Stort grattis Darijan!” skriver Hammarby på sin hemsida.

Relaterat till artikeln