Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bojanic lämnar HIF – klar för Hammarby

Darijan Bojanic började spela fotboll i Gislaveds IS. Nästa stopp i karriären: Hammarby.

Mittfältaren, som fyller 24 år om ungefär en månad och nyligen var med och spelade upp Helsingborg i allsvenskan, säger så här till Hammarbys webbplats:

"Det här har varit på tapeten länge, och efter besök i klubben och mycket tankar och samtal med folk i min omgivning har jag kommit fram till att Hammarby är det bästa valet i min fortsatta karriär. Det känns fantastiskt skönt att det är klart nu".

Han spelade fram till 13 mål (bara Diego Montiel i Örgyte gjorde fler i superettan i år) i Helsingborgströjan under 2018. Dessutom blev det sex egna mål. Ett, på frispark, kom hemma mot IFK Värnamo.

Efter säsongen tog kontraktet med HIF slut och nu väntar alltså ett annat HIF: Hammarby IF, som kom fyra i allsvenskan i år.

"Vi är väldigt glada att få Darijan till oss. Han är en central mittfältare med en stor bollbegåvning som i år visat vilka kvaliteter han besitter. Det är en poängspelare som passar väl in i den fotboll vi spelar, och vi är övertygade om att han kommer att utvecklas ytterligare hos oss. Han har även en mycket fin högerfot som vi kommer ha stor nytta av vid fasta situationer, liksom i passningsspelet", säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Darijan Bojanic spelade i Gislaved till han flyttade till Öster 2010. Efter det har han förutom fyra år i Helsingborg även representerat IFK Göteborg och Östersund (lån i fjol).

Kontraktet med Hammarby är på 3,5 år.