Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björling kör vidare i Lejonen

William Björling, 19, debuterade i elitserien i år. I dagarna blev det klart att han fortsätter i Lejonen även nästa säsong.

Björling bor i Oskarshamn och har Dackarna som moderklubb. Han kom på sjätte plats i junior-SM under året och tog dessutom brons i junior-EM för lag.

Inför säsongen som var skrev han på för Lejonen, där han under året körde in sina tre första poäng i högsta ligan. Han gjorde det på 13 heat.

I juni kom debuten, då Mathias Thörnblom var skadad, och veckan efter var det dags för första matchen i Gislaved.

– Det var kul, jag trivs bra på den här banan så det kändes bra att äntligen få köra här, sa Björling till VN efter mötet med Västervik.

– Jag är nöjd med min insats. Jag har inte några större krav på mig. Jag kunde ta två poäng i det första reservheatet. Det kändes bra, jag hade bra fart och hade koll på grejerna tyckte jag. Jag hade det lite tungt förra matchen i Avesta (mot Masarna) men nu släppte det rätt så bra.

Det blev desto fler poäng i allsvenska Team Småland under 2019. Han nådde upp till snittet 1,261 på tio matcher där. Nästa säsong kör han vidare med Team Småland.

Hans snitt i Lejonen är 0,500.