Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björklund om Carlsson Löfdahl: "Hon ska avgå"

Nu har Liberalernas partiledare Jan Björklund uttalat sig om riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahls bostadsaffär och den efterföljande timeouten. – Hon ska avgå, säger han till DN från Liberalernas riksmöte.

Kritiken har varit hård mot Liberalernas Emma Carlsson Löfdahl, från Eksjö och sittandes i riksdagen på Jönköpings läns mandat, efter Aftonbladets avslöjande att hon hyrt sin makes lägenhet i Stockholm för 13 000 i månaden och plockat ut nästan en halv miljon kronor i bidrag sedan 2013. Enligt Aftonbladet är det även klart att hon ska betala tillbaka 300 000 kronor till riksdagen.

Efter att det under veckan har kommit fram att Emma Carlsson Löfdahl saknar förtroende av både sitt eget distrikt i Jönköping och partiledningen meddelade hon igår, fredag, att hon tar en timeout från sina politiska uppdrag.

Nu har för första gången Liberalernas partiledare Jan Björklund uttalat sig om turbulensen kring politikern från Eksjö.

– Hennes argument att hon inte ska avgå eftersom hon vill invänta en rättsprocess är inte tillfyllest, säger Jan Björklund till DN på plats på Liberalernas riksmöte i Västerås.

Som svar på frågan om hur långt det kan gå innan det blir ett uteslutningsärende svarade Björklund:

– Hon ska avgå. Men jag låter henne smälta de här beskeden i några dagar till.