Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biltrafik i centrum är att sträva bakåt

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Jag har svårt att förstå de senaste inläggen om det framtida Värnamo centrum.

Företrädare för centrumhandeln vill släppa in bilarna i centrum i ökad utsträckning. Storgatsbacken ska ta emot bilar igen och samtidigt ska backen inglasas och ha tak över sig. Det går ju inte ihop.

Företrädarna för handeln hävdar att det ska vara enkelt och bekvämt att handla. ”Därför behövs biltrafiken”, menar Dan Carlsson, Nivika fastigheter.

Det är ett föråldrat perspektiv på hur ett samhälle ska fungera. Jag har en helt annan vision. Centrum ska vara mänskligt och tillgängligt för alla invånare. Till dem hör även barn och barnfamiljer.

Människor i alla åldrar ska kunna röra sig fritt utan att ständigt vara oroliga för att bli påkörda av fordon av olika slag. Därför ska så få bilar som möjligt ha tillträde och fordonstrafiken, den som tillåts, ska gå väldigt långsamt.

Alla vet att det inte hjälper med skyltar. Folk struntar i dem. Därför måste åtgärder vidtas som tvingar bilister att köra extremt långsamt.

Istället ska kommunen satsa på kollektivtrafiken. Jag och mitt parti har länge hävdat att avgiftsfri kollektivtrafik är en del av lösningen.

Riv inte Viadukten, den tillhör stadsbilden!

Svante Olson

Vänsterpartiet, Värnamo

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel