Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilist körde ned träd – fem polisbilar på plats

 
Blåljus
Visa alla artiklar

En kvinna vägrade att stanna bilen på polisens uppmaning under onsdagen. Bilen prejades av polisen och körde in i ett träd och en mur. Fem polisbilar fanns på platsen.

Larmet om olyckan kom vid 13.44 och enligt uppgifter till SOS Alarm var en person drabbad och airbagen hade utlösts.

Olyckan skedde i korsningen Lagastigen och Kyrkogata i Värnamo.

Enligt vittnen på platsen ska bilisten ha kört in ett träd som fälldes och därefter låg en man på marken för att sedan få handfängsel av polisen.

Enligt en talesperson för SOS Alarm är Lagastigen avstängd eftersom en bil har krockat med träd och en stenmur.

– Ingen är förd med ambulans efter olyckan, enligt första rapporten från platsen.

Polisens presstalesperson Björn Öberg vid region Öst säger att det hela började vid 13.40 när en kvinnlig förare vägrade att stanna bilen på polisens uppmaning. Efter två minuter tog jakten slut.

– Hon stannade för att släppa av en man och körde sedan in i ett träd och en mur. Polisen har beslagtagit bilen och tagit med kvinnan för provtagning eftersom hon misstänks för drograttfylleri, säger han.

Hon är även misstänkt för grov vårdslöshet i trafik. Polisen beslagtar bilar för att hindra personer från att upprepa tidigare trafikbrott.

Mannen som kvinnan hade släppt av hanns upp på Kyrkogatan en bit därifrån och släpptes sedan av polisen. Han är inte misstänkt för något brott, enligt Björn Öberg.