Det var i mars i år som den . Istället satsade man på åtta fasta infopoints där man ska kunna få information om vad som erbjuds i kommunen när det gäller besöksmål, evenemang, övernattningar, restauranger med mera. Den nionde infopointen är en mobil sådan. Sedan några veckor tillbaka åker turistinformatörerna omkring i en liten eldriven Renault som tar sig fram både här och där.

– Jag brukar köra Storgatsbacken ner och en tur genom Apladalen, berättar turistinformatören Malin Frisk och tillägger att de har fått polisens godkännande att köra på de här platserna.

Just den här dagen har hon gjort nedslag vid lekplatsen i Apladalen som fullkomligen kryllar av barn. Malin hann knappt parkera förrän en man är framme och hämtar broschyr och karta.

– Förhoppningen är ju att vi ska nå de ”tysta resenärerna”, de som kanske aldrig skulle ha besökt turistbyrån annars.

En bidragande orsak till att folk uppmärksammar Malin när hon dyker upp är förstås bilen. En liten Renault elbil med plats för förare och en passagerare men eftersom Malin måste ha med sig broschyrer, broschyrställ, uppblåsbara fåtöljer och lite annat, så är passagerarplatsen upptagen.

– Det är bra för vi behöver synas och hjälper till att synliggöra oss.

Tack vare bilen så kan turistbyråns personal röra sig över hela kommunen och skulle bilen behöva laddas, ja då är det bara att plugga in den i ett vanligt uttag.

Vad är det då folk stannar och frågar om? Ja, det är allt möjligt men vanliga frågor just nu är var man köper fiskekort och var man kan växla sina pengar. Många praktiska frågor, konstaterar Malin.

För den som undrar så är svaret på fråga 1) järnvägsstationen eller ifiske.se och på fråga 2) det går inte i Värnamo.