Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Här är nya aktiviteterna som kan ge friskvårdsbidrag

Fler aktiviteter kan nu nu ge friskvårdsbidrag, skriver Skatteverket i ett pressmeddelande. Det handlar bland annat om paintball, sportfiske och agility.

Efter två färska domar i Högsta förvaltningsdomstolen står det klart att listan över aktiviteter som kan bekostas med friskvårdsbidrag utökas rejält, meddelar Skatteverket i ett pressmeddelande.

– Det gäller såväl fritidsaktiviteter med ett mindre inslag av motion som mer avancerade kurser som vi tidigare inte har kunnat godkänna, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket.

Bland annat ingår nu startavgifter till motionslopp i det friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda. Paintball, sportfiske, agility, hästkörning och motocross är andra exempel på aktiviteter som nu omfattas av bidraget.

Här är hela listan på de nya aktiviteterna:

√ Agility.

√ Bergsguide.

√ Enduro.

√ Fortsättningskurs i hästkörning.

√ Forsränning.

√ Friluftsaktiviteter och naturupplevelser med inslag av motion.

√ Motocross.

√ Paintball.

√ Personlig startavgift i tävling eller lopp.

√ Självförsvarskurs.

√ Speedway.

√ Sportfiske.

√ Westernskytte.