Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begravning för mördade Karolin Hakim

På onsdagen begravs Karolin Hakim, som sköts ihjäl på en gata i Malmö den 26 augusti. Familjen har bjudit in alla som vill vara med till en minnesceremoni i Luftkastellet, alldeles intill Öresund. – Familjens önskan är att det ska bli fokus på ljus och det liv som levts, säger Jerker Nilsson som representerar begravningsbyrån Arcus. Karolin Hakim arbetade en tid som AT-läkare på Värnamo sjukhus.

Kistan är vit och blommorna går i rosa och vitt.

På grund av de speciella omständigheterna har polisen haft en omfattande säkerhetsgenomgång med anhöriga inför begravningen och före ceremonin förbereder sig ett dussintal poliser inför den kortege mot begravningsplatsen som ska genomföras efter ceremonin.

Även journalister och fotografer finns på plats, vilket familjen också välkomnar.

Enligt vittnen höll Karolin Hakim sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten i stadsdelen Ribersborg i Malmö. På platsen fanns även barnets pappa, som misstänks ha blivit utsatt för mordförsök. En 23-årig man sitter häktad som misstänkt för medhjälp till mordet, men gärningsmännen är på fri fot.

Karolin Hakim jobbade på flera olika avdelningar under den 21 månader långa AT-tjänstgöringen på Värnamo sjukhus, vilket VN tidigare berättat om.

TT

LÄS MER: Sjukhusanställda hedrar Karolin Hakim

LÄS MER: Mördade Karolin var AT-läkare i Värnamo: ”Det är så hemskt”