Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnradion sänder Lovas drama om resan till Mars

Nu gör dansaren Lova Eriksson debut som manusförfattare för Barnradion. Dans- och dramagruppen Young generations i Värnamo var första steget i hennes karriär.

Tänk om den du håller mest kär skickas ut i rymden för att kolonisera Mars? Just det handlar Barnradions kommande följetong om, som börjar sändas på måndag.

Bakom rymdäventyret står Lova Eriksson, uppvuxen i Värnamo. Dramat är hennes debut som manusförfattare.

– Barn är världens bästa publik. Jag har jobbat mycket med barn som dansare och skådespelare. Senast i en produktion riktad till öppna förskolan som vi gjorde i Gummifabriken förra året, säger hon.

Karriären hade avstamp på Finnvedens gymnasium. Lova Eriksson ingick i den allra första årskullen på skolans estetiska program som tog studenten 1996. I Värnamo uppträdde hon i dans- och dramagruppen Young generations.

Efter 20 år med dans och teater kliade fingrarna efter lusten att skriva själv. Första verket blev ett radiomanus.

Resan till Mars beskriver hon som en galaktisk kärlekssaga om huvudpersonerna Svea och Sydney. De är elever på Rymdskolan i Kiruna, men skiljs åt när fyra elever väljs ut för att åka till Mars. Där ska barnen kolonisera planeten för att börja om vår civilisation. Frågan är om de någonsin kan återförenas? Ja, kanske får vi veta under resans gång.

Hur kom den idén?

– Jag har skrivit manus tillsammans med Roger Dackegård och vi fick idén under en promenad, säger Lova Eriksson.

Ska du fortsätta att skriva?

– Det är planen. Att skriva är väldigt roligt och jag har fler historier. Vi får se vart de tar vägen, säger hon.

Inte allt, men mycket, kommer att rikta sig till barn.

– De har en gränslös tillgång till fantasi, där allt är möjligt. Det gillar jag.