Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnens påskkort sprider glädje när det är besöksförbud

Ett kort kan betyda mycket. I synnerhet om man firar påsk utan nära och kära, på äldreboende med besöksförbud. Det insåg förskolan på Rörstorpsskolan, som bestämde sig för att muntra upp med egentillverkade påskkort.

Eleverna i Rörstorpsskolans förskoleklass låter inte cronavirus och besöksförbud hindra dem från att önska de äldre en glad påsk.

– Vi satt här och grubblade på vad vi skulle kunna göra för att muntra upp i denna dystra tid. Då kom vi på att vi ju kunde skicka påskkort. Vi har en lamineringsmaskin och med den plastade vi in korten så att de kunde desinficeras. Det var inte svårare än så, säger resurspedagogen Sophia Vilhelmsson som tillsammans med förskoleläraren Julia Hänninen Karlsson hjälpte förskoleklasseleverna med det praktiska.

Barnen fick själva välja och blanda till färgerna. Med deras små tumavtryck som bas kunde både påskharar, kycklingar och påskägg ta form. Totalt 36 kort, en till varje boende på Rörestorpsgården.

– En skoldag tog det, det är ju inte mycket med tanke på hur mycket som det faktiskt ger. Det är viktigt att lära barnen hur lätt det är att kunna sprida glädje. Jag menar hur glad blir man inte av ett kort, både att få själv och ge bort till andra, säger Julia Hänninen Karlsson.

"Fin idé"

Glada blev de också på Rörestorpsgården. Glada och rörda.

– Det var verkligen en överraskning och vilken fin pedagogisk idé, att låta barnen få tänka till i dessa speciella tider, säger områdeschef Joe Aronsson.

Han avslöjar att de boende har fått se korten, men att de inte har fått dem tilldelade sig ännu. Det får de vänta med till påskafton.

– Det blir en fin påskpresent. De boende är ju helt isolerade här nu och får inte träffa några nära och kära i påsk. Då kan ett sådant fint kort betyda väldigt mycket.

Joe Aronsson kan också avslöja att de boende, i samarbete med personalen, planerar att ge förskoleklassen ett personligt tack.

– Det var en av våra undersköterskor som kom på idén att vi borde svara barnen på något sätt. Så nu planerar vi att göra ett fotokollage och skicka tillbaka, säger han.