Stadsbiblioteket och Teknikcenter ordnar tillsammans under måndagen och tisdagen en kreativ verkstad där barnen får prova på allt från att gå en deckarrunda, till att bygga ett dörrlarm.

Från teknikcentrets sida vill vi visa barn och ungdomar att teknik är roligt och att teknik finns inom alla möjliga områden. Ett tätare samarbete med biblioteket ser vi fram emot, nu när de flyttar till Gummifabriken i höst och vi blir sambos, säger Oscar Axelsson, teknikcenteransvarig.

Han menar att ett exempel kan vara, om man kommer hit för att göra en teknikaktivitet så kanske man kan låna hem ett bokpaket från biblioteket, där man kan läsa på mer om mekanik och teknik.

I ett av rummen läser Cecilia Gustavsson som är kulturpedagog, ett stycke ur en bok där barnen ska försöka lista ut vem det är som ljuger. Alla sitter koncentrerade och lyssnar.

Jag tror nog att jag kan räkna ut vem som ljög, berättar Olle Bokne.

Samtidigt som han är fullt koncentrerad på att lösa chifferuppgiften berättar Olle att han är väldigt teknikintresserad.

Jag gillar att hålla på att bygga och fixa med tekniska saker, samtidigt som jag gillar att läsa. Det är ju viktigt att kunna läsa en instruktion, menar han.

Tyra Svensson håller på att bygga ett lönnfack i en bok.

Det är jättekul att vara här. Man får lära sig saker och sedan får man ta med hem det man gjort också, tillägger hon.