Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Back och forward stannar i GSK

GSK Hockey håller på att färdigställa truppen inför nästa säsong. Klubben har nu meddelat att Gustaf Andersson, som vann lagets interna skytteliga, tillsammans med backen Rasmus Ljung förlänger sitt kontrakt.

GSK Hockey är i slutskedet av lagbygget inför nästa säsong. Laget har nästan tagit sin slutgiltiga form, speciellt efter att klubben presenterade sin senaste nyhet.

Backen Rasmus Ljung, född 1998, och forwarden Gustaf Andersson, 22 år gammal, har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben och är därmed klara för fortsatt spel i klubben.

"Kan gå långt"

Förra säsongen var Gustaf Andersson en av lagets bästa offensiva vapen. Hans 24 poäng på 27 matcher gjorde att han hade näst bäst poängsnitt i GSK, bakom Philip Hjelmgren.

Han vann även den interna skytteligan med sina 15 mål och hoppas kunna bygga vidare på framgången inför nästa säsong.

– Det ska bli en intressant andra säsong nu när det kommit så många hemvändare och att vi behåller många spelare från förra året. Även att vi får lite nytt motstånd/ ny serie. Jag vill vara en ledande spelare offensivt samt att bidra med positiv energi till laget, och hoppas kunna hålla mig skadefri. Om laget får ihop en bra sammanhållning och att alla kan acceptera den rollen man får som spelare kommer vi att kunna gå långt denna säsongen, säger han i ett uttalande.

Även backen Rasmus Ljung är klar för en förlängning i GSK. 20-åringen har tidigare spelat i IK Panterns juniorlag och kom till Gislaved inför fjolåret.

Truppen nästan komplett

Han spelade 30 matcher i A-laget förra säsongen och levererade en assist. Han är själv inte nöjd med sin första säsong i GSK och hoppas förbättra sig själv när säsongen drar igång till hösten.

– Förväntningarna på mig inför denna säsongen är att ta ännu ett steg i min utveckling. Blev inte som jag hade hoppats på under förra säsongen både för mig själv och för laget. Är ju som alla säger att ingen är nöjd med förra säsongen men vi kommer vilja visa både supportrarna och oss själva att vi är mycket bättre. Hoppas på att många som vill komma ner till ishallen och se oss nästa säsong med, säger Ljung till GSK:s hemsida och fortsätter:

– Varför jag skrev på är för att jag känner att klubben och Gislaved är det rätta för mig. Klubben går åt rätt riktning, staden är trevlig och jag trivs att bo här med härliga människor runt hockeyn.

Med de här två förlängningar så har GSK nu två målvakter, sex backar och 13 forwards kontrakterade. Laget inför nästa säsong är med andra ord nästan komplett, det som ska slutföra truppen är en sjunde back.