Alexander Axelsson, tillsammans med kartläsaren Per Andersson, tog sin första seger som A-förare och det med god marginal.

Man höll högt tempo genom hela tävlingen och vann med hela åtta sekunder.

De var inte de enda ekipagen i tävlingen eller klassen. I samma klass så kom Per-Ola Pettersson och Stefan Josefsson sexa.

Pallen blev det också för Rasmus Thulin Johansson tillsammans med Simon Molin som tog en tredjeplats i B-klassen.

Grupp E är ju en egen genre och där kom Keith Wennberg tillsammans med Anton Geijersson på en fjärde plats bland B-förarna. I den tvåhjulsdrivna C-klassen blev Skillingaryds kartläsare Oskar Mejving, tillsammans med Rasmus Lindahl från Norrahammar, segrare.

Samtidigt som deltävlingen i SSRC, som den förkortas, så kördes SM i Karlskrona genom Sydrallyt. Skillingaryds Markus Theorin var med i klassen för trimmade fyrhjulsdrivna bilar tillsammans med kartläsaren Henrik Söderqvist, men han fick dock bryta.

–Jag är på ett sätt nöjd med helgen då vi lyckades ta flera sträckplaceringar bland de tre främsta men samtidigt är jag förstås fruktansvärt besviken för att vi inte kunde ta oss till mål. En sten dold i kanten av vägen slog sönder hjulupphängning så det var omöjligt att fortsätta. Så det är bara att ta nya tag, säger Theorin i ett pressmeddelande.