Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska kommer till Finnvedsvallen på söndag för match i söderettan

IFK Värnamo föll med klara siffror mot Lindome Gif senast. När Assyriska från Jönköping kommer till Finnvedsvallen finns det möjlighet till revansch för Värnamo.

Tre omgångar återstår av division 1 södra. Ljungskile SK kan under helgen vinna serien och ta steget upp i superettan. Om kvalplatsen är det desto hårdare och där är Landskrona Bois för tillfället i förarsätet. Landskrona är fem poäng före trean Utsikten och har ett bra läge att få kvala till superettan om några veckor.

Under fredagen hade IFK Värnamos A–lag träningsledigt. Senast blev det förlust borta mot Utsikten med klara 1–5. Johan Lassagård gjorde Värnamos enda mål i den matchen. Värnamo ligger i skrivande stund sjua och har inget mer än en så bra placering som möjligt att spela för under serieavslutningen. Upp till den positiva kvalplatsen är det tio poäng och ner till den negativa kvalplatsen är det också tio poäng. Och detta med nio poäng kvar att spela om.

Efter matchen mot Assyriska så har IFK Värnamo kvar att möta Utsikten borta, den 26 oktober, och Kristianstad hemma, den 2 november. Även cupmatchen mot Malmö FF hemma på Finnvedsvallen ska klaras av innan säsongen är slut för IFK Värnamos del. Mötet med MFF i Svenska cupen spelas den 10 november.

Assyriska Turabdin IK från Jönköping är nykomlingar och ligger för närvarande på en tolfte plats. Det är precis över den negativa kvalplatsen. Men det är fem poäng ner till Oskarshamns AIK som ligger på negativt kval. Assyriska har alltså ett hyfsat utgångsläge inför det som återstår av säsongen men matchen på söndag är viktigare för Jönköpingsklubben än vad den är för IFK Värnamo.

IFK Värnamo–Assyriska börjar klockan 16 på söndag på Finnvedsvallen.