På sin hemsida skriver man att:

"Tillsammans fixar vi detta. Herrlaget hjälper er! Laget handlar och kör ut varorna till er. I dessa tider Corona och Covid 19-tider där en del av oss har fått stanna hemma i karantän har nu ASK:s herrlag bestämt sig för att hjälpa till.

Tillsammans har spelare gått ihop och erbjuder utkörning av varor.

Är du eller någon du känner intresserad ringer ni till Charlie Aronsson på 0761640032 och beställer det ni behöver från ICA eller Coop i Anderstorp.

Tanken är till att börja med att ni beställer på måndagar och onsdag och så kör spelarna ut under onsdagar och fredagar mellan 17:00 och 20:00 inom Anderstorp och Gislaved. ASK står för bensinen och spelarna gör detta gratis så ni betalar endast det som står på kvittot."

***

Värnamo Nyheter får tag på herrlagets lagkapten Charlie Aronsson när han är mitt uppe i att hjälpa människor med att handla. Han har inte tid att prata egentligen, men i steget säger han:

– Vi har inga kvalmatcher och har träningsfritt, så då kände vi att vi ville ställa upp för de som behöver oss i samhället.

Han andas ut och lyfter några matkassar och fortsätter:

– Man får göra det lilla man kan.

Det här kanske fler klubbar kan hjälpa till med?

– Alla som kan borde hjälpa till. Ju fler vi är som hjälper till desto bättre. Alla kan nog göra sitt lilla i alla fall.

Några reaktioner på ert initiativ?

– Vi har fått jättemycket beröm att vi hjälper till, säger han och behöver lägga på för att köra ut varor till människor som behöver hans och ASK:s hjälp.